Ons advies

Bij Piano's Maene staan we je graag bij met advies en goede raad! We zoeken naar een oplossing op maat van je wensen, je gebruik en je budget.

Lees hieronder gerust verder. Nog vragen? Telefoneer ons, of vraag hulp via de chatfunctie rechtsonderaan op onze website. Een van onze consultants helpt je graag verder, van maandag tot zaterdag, tussen 10 en 18 uur. 

kom op de koffie!

Het bos & de bomen

Of je nu een absolute beginner of een gevorderde pianist bent en exact weet wat je wil of nog niet, een buffet of vleugel kiezen is meestal niet evident. Er zijn erg veel verschillende vormen, maten en merken, en de doorbraak van de digitale en stil-akoestische piano's maakt de keuze er niet gemakkelijker op.

We kunnen uren praten over piano's! We hebben het antwoord op al uw vragen, of kunnen het in ieder geval snel te weten komen. Contacteer ons met specifieke vragen via de chatfunctie, via telefoon of in het echt! Hieronder vind je in elk geval al het antwoord op enkele van de meest gestelde vragen.

Vraag en antwoord

 • Heb je een specifiek merk en model op het oog, maar wil je toch eerst even proberen vooraleer te kopen?  Of wil je de betaling van je instrument spreiden over 50 maanden? Dan kan je kiezen voor onze huurkoop formule.

  De minimum huurtermijn bedraagt 18 maanden. Na deze minimumtermijn kan je de huur maandelijks stopzetten. Blijf je verder huren, dan word je na 50 maanden automatisch eigenaar van de piano. Je krijgt dus iedere maand huur die je betaalde 100% in mindering.

  Alle digitale en akoestische instrumenten met een catalogusprijs van €2.500 tot €15.000 komen in aanmerking voor huurkoop. Draagbare instrumenten (stagepiano's) zijn een uitzondering en komen niet in aanmerking. 

  In onze webshop zie je bij elke piano die in aanmerking komt snel en eenvoudig de huurkoopprijs!

 • Wil je graag piano leren spelen, maar twijfel je nog over welke piano bij jou past? Dan is het huren van een piano misschien iets voor jou!

  Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen voor een digitale ("elektrische") piano, een akoestische piano, of een stil-akoestische piano (dit is een akoestische piano, voorzien van een digitaal systeem dat het spelen met een koptelefoon mogelijk maakt).

  Een digitale piano huur je voor € 49,00 per maand, een akoestische buffetpiano voor € 59,00 per maand. Een silent-piano kan je huren voor € 79,00 per maand. Een akoestische vleugel is te huur voor € 99,00 per maand (beschikbaarheid  van vleugels is beperkt, vraag ernaar bij je consultant.)

  U kunt uw piano ook direct online huren. Wilt u een instrument kopen na verhuur? Dan heb je vrije keuze uit ons gehele aanbod en mag je tot twaalf maanden huur voor de helft aftrekken op een nieuwe of tweedehands piano vanaf € 3.600 netto.

  Lees meer over het huren van een piano.

 • Een piano, dat is een snaarinstrument met hamers, dempers, pedalen en een zangbodem. Het is een van de meest complexe en klankrijke muziekinstrumenten! Een digitale piano probeert de ervaring en de klank van een akoestisch instrument te benaderen - en dat lukt ook - tot op een bepaalde hoogte.

  Het spreekt voor zich dat je het best piano leert spelen op een "echt" instrument - akoestisch spelen blijft een enorme meerwaarde voor beginnende en ervaren pianisten. Ons advies blijft dan ook: wil je goed piano (leren) spelen, dan kies je best voor een akoestische piano- of vleugel.

  Digitale piano's vormen op vandaag een goed alternatief als er praktische beperkingen zijn waardoor een akoestisch instrument niet haalbaar is. Ben je creatief bezig met muziek en gebruik je daarvoor vaak je tablet of PC? Dan bieden digitale piano's een zee aan mogelijkheden.

  Wil je van twee walletjes eten? Met een stil-akoestische piano combineer je het spelplezier en de muzikale rijkdom van een akoestische piano met de features van een digitale.

  Lees meer over de verschillen en de voor- en nadelen van elk type instrument in deze blogpost!

 • Een kwalitatieve akoestische piano gaat, mits goed onderhoud, een mensenleven lang mee!

  We raden je sterk aan om je piano minstens een keer per jaar te laten stemmen. Speel je vaak, of staat de piano in een ruimte met een onstabiel klimaat? Dan is twee keer per jaar helemaal niet ongewoon.

  Tijdens het stemmen inspecteert onze stemmer-pianotechnicus je instrument grondig. Potentiële problemen worden zo snel gededecteert en opgelost.

  Je stemmer staat je bij met advies over het onderhoud van je instrument. We houden nauwgezet de onderhoudsgeschiedenis van je piano bij. Zo houden we je piano in topconditie!

  Vraag hier je stembeurt aan!

 • Heb je een een oude vleugelpiano of buffetpiano van hoge kwaliteit, zoals instrumenten van Steinway & Sons, Bechstein, Bösendorfer, Erard, Broadwood of een ander A-merk? Dan kan een restauratie prachtige resultaten opleveren. Je piano wordt in onze ateliers in Ruiselede of Alkmaar erg vakkundig en historisch correct opnieuw in orde gezet. We kunnen ook het meubel tot in de fijnste details restaureren, met respect voor de originele afwerkingstechnieken. Meer informatie over pianorestauratie.

  Wij kopen ook gebruikte piano's en vleugels op om te reviseren en als tweedehandspiano te verkopen.

  Biedt je piano te koop aan.

♭♩