Waarom plaatst Piano’s Maene “Play Me I’m Yours” piano’s op luchthavens en in treinstations ?

  • Akoestische piano
  • Piano evenementen
  • Piano inspiratie

Piano’s Maene begon met het concept “Play Me I’m Yours” al in de jaren 1990. Het opzet was om de piano als een laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk muziekinstrument zo dicht mogelijk bij de mensen te brengen. Onze missie is niet voor niets : “onze passie delen en de mensen inspireren om piano te spelen” !

Piano Maene Luchthaven

Het concept is eenvoudig: onze Doutreligne piano’s en vleugels worden tijdelijk of zelfs permanent opgesteld op plaatsen waar veel publiek voorbij komt, en waar muziek niet alleen het wachten verzacht, maar ook de sfeer ter plaatse ten goede komt.

Denk maar aan treinstations, luchthavens, ziekenhuizen, shoppingcentra, bibliotheken, stadsparken, enzoverder. De piano is een robuust instrument, dat voorbijgangers met veel plezier mogen bespelen: Niet aanraken is als het ware verboden. En het instrument krijgt bovendien zoveel respect van de passanten dat er weinig of nooit problemen of vandalisme worden vastgesteld.

In tegendeel: dagelijks spelen er honderden pianisten, van beginners tot professionelen die toevallig voorbij komen. Ze zorgen vaak voor onvergetelijke momenten. Zo staan er op Youtube tal van filmpjes die viraal gingen, waarbij soms hele muziekgroepen of koren een “on the spot” optreden gaven, vooraleer ze de trein of het vliegtuig namen.

Piano luchthaven Zaventem Maene

Op de Belgische luchthavens van Zaventem en Charleroi staan permanent verschillende piano’s opgesteld. Misschien zag je ze al, of speelde er je er zelf al op.

Ook Piano’s Maene Nederland zet de Maene traditie verder, en laat instrumenten door de verschillende shoppingcentra in het land reizen.

Maar ook de Belgische spoorwegen NMBS plant traditiegetrouw in 2021/2022 een tournée met de piano door de verschillende treinstations. Er is bovendien ook een wedstrijd aan verbonden, waarbij je zelf een piano kan winnen.

Piano treinstation Brugge Maene

De nieuwe tour start in het Station van Brugge, en gaat zo het hele land door tot in het Brusselse Centraal station.

Meer info vind je op de website van de NMBS (zie link hieronder). Laat je muzikaal eens goed gaan, film jezelf aan de piano en wie weet word jij de winnaar van de piano die Piano’s Maene in samenwerking met NMBS schenkt.

Ben je zelf een openbare of privé-instelling met een ruimte waar dagelijks veel volk passeert, en waar de piano een muzikale meerwaarde kan zijn? Heb je interesse om daar tijdelijk een “Play Me I’m Yours” piano te plaatsen?

Neem dan zeker contact met ons op !

♭♩