Op voorraad Waar kan je de piano bespelen?

Dit product is uit voorraad leverbaar

Bekijk of bespeel in deze showrooms::

Beschikbaarheid in Alkmaar
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Antwerpen
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Brussel
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Gent
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Limburg
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Ruiselede
Niet beschikbaar

Prijs op aanvraag

Indien u interesse heeft of meer informatie wenst over de Chris Maene Straight Strung instrumenten, kan u steeds contact opnemen met Henk Swinnen:

Specificaties

Lengte
284 cm
Breedte
157 cm
Sostenuto pedaal
Nee
Silent versie
Nee
  1. Gratis levering
  2. Gratis stembeurt
  3. 5 jaar Garantie
  4. Gratis zitbank

Een vraag of advies nodig?

We staan voor je klaar! Stel je vraag aan Fem of een van onze andere pianoconsultants.

Eind 19de eeuw werd het succesvolle concept van de moderne kruissnarige vleugelpiano door Steinway & Sons gerealiseerd. Sindsdien wordt dit bouwconcept door alle huidige pianomerken geïmiteerd. Dit leidde tot een standaardisering van de pianobouw en tot een uniformiteit van de pianoklank. Als reactie daarop ontstond in de 2de helft van de 20ste eeuw een doorgedreven zoektocht naar uitvoeringspraktijken met gebruik van historische instrumenten, die de grotere klankdiversiteit en transparantie van weleer terugbrengen.

Met deze beweging mee specialiseerde de Chris Maene Factory zich al snel in het bouwen van klavecimbels en pianofortes, gebaseerd op Chris Maene’s vermaarde en unieke verzameling van meer dan 300 historische instrumenten.

Gaandeweg groeide het verlangen om een eigen moderne concertvleugel te bouwen met andere klankeigenschappen en met als doel een geldig artistiek alternatief te bieden voor de bestaande concertvleugels. Om dit te realiseren greep Chris Maene terug naar het oorspronkelijke basisprincipe van de rechte, parallelle besnaring: hier zijn de bassnaren niet gekruist t.o.v. de andere snaren, maar lopen er evenwijdig mee.

In 2013 gaf Daniel Barenboim Chris Maene de opdracht om de “volmaakte rechtsnarige concertvleugel” te bouwen. Zijn wens was de unieke en karakteristieke klankrijkdom van de historische piano te verzoenen met het volume, de helderheid, de draagkracht en het speelcomfort van de beste moderne vleugelpiano’s.

Chris Maene had dit nieuwe concept reeds langere tijd uitgedacht en kon met deze opdracht zijn ultieme droom waarmaken en een vleugelpiano bouwen waarbij traditie en innovatie samenkomen.

Daniel Barenboim inaugureerde in mei 2015 zijn nieuwe rechtsnarige vleugelpiano met Schubert-recitals in Wenen, Parijs en Londen. Pers, publiek en musici waren zeer lovend over de klank van het unieke instrument.

Sindsdien wordt de Chris Maene Straight Strung Concert Grand Piano overal ter wereld bespeeld door de beste pianisten uit binnen- en buitenland en bouwt de Chris Maene Factory een volledig gamma van rechtsnarige vleugels.

De Chris Maene Straight Strung Concert Grand Piano wordt regelmatig gebruikt voor concerten en opnames door oa. Daniel Barenboim, Pierre-Laurent Aimard, Emanuel Ax, Eric Le Sage, Hannes Minnaar, Liebrecht Vanbeckevoort, Jan Michiels, Julien Libeer, Jef Neve en Bram De Looze.

Voor meer info ga naar www.chrismaene.com

Product videos

Vragen? Kom langs, of stel ze online!

Twijfel je over welke piano je precies nodig hebt? Of wil je gewoon alles te weten komen over piano's? Onze pianoconsultants helpen je graag verder!

Image

♭♩