Dit gaan we voor jou doen ...

 • Je krijgt van ons een e-mail met de bevestiging van je bestelling. Kijk even na dat je deze zeker hebt ontvangen. Bij een huur- of huurkoopovereenkomst, of aankoop van een akoestische piano of digitale piano met premium leveringservice, contacteert een Maene-medewerker je de eerstvolgende werkdag om een leveringsdatum af te spreken. Nadat deze leveringsdatum is vastgelegd, krijg je van ons per mail nog een PDF-versie van je orderbevestiging, huurcontract of huurkoopcontract.

 • Het logistieke team zal je instrument helemaal klaarmaken voor de levering. Bestelde je een digitale piano, dan wordt deze in de verpakking opgehaald door onze externe transportservice GLS. Voor bepaalde zwaardere modellen zal het Maene transportteam de levering uitvoeren. In jouw bevestingsmail vind je meer praktische details over het vervolg van de levering.

  Bestelde je een akoestische piano of vleugel, dan zal deze nog helemaal technisch en esthetisch worden gecontroleerd, en door onze pianotechnicus gestemd worden vlak voor de levering

   

 • Een piano is niet zomaar een pakje dat geleverd moet worden. Een akoestische piano weegt al gauw enkele honderden kilo's. Afhankelijk van het soort instrument, en de gekozen leveringsopties,  zijn er verschillende mogelijkheden : 

  - Digitale piano's in aankoop of huurkoop met gratis levering worden standaard in de doos geleverd, door transportfirma GLS. Deze levert het instrument  tot aan de voordeur van je locatie (gelijkvloers). Nadat ze het instrument ophaalden in onze magazijnen is het instrument binnen de 1 à 2 werkdagen bij je thuis. Je krijgt van GLS een mail met de door hen gekozen leveringsdatum. Indien je op dat moment niet thuis bent, zal GLS het instrument op een andere dag opnieuw aanbieden. Zwaardere modellen worden op pallet geleverd (het pallet kan je behouden en wordt niet terug meegenomen).

  - Digitale piano's met optionele "Premium Transport" worden door GLS gemonteerd tot in je woning gebracht (gelijkvloers) of ter plaatse gemonteerd. Je kan bovendien zelf met GLS de de dag en het tijdstip van de levering afspreken. 

  - Akoestische piano's en vleugels of akoestische huurpiano's worden steeds door de Piano's Maene Premium transportservice geleverd. Een Maene-medewerker contacteert je om de leveringsdatum af te spreken. De dag voor de levering ontvang je een mail met een tijdsindicatie (tijdspanne 2 à 3 uur). en een track & trace link. Maar het verkeer kan natuurlijk steeds de planning in de war sturen Daarom kan je de dag van de levering makkelijk volgen waar ons transportteam zich bevindt via de track & trace link.

  - Bij speciale leveringen op verdiepingen of moeilijke situaties in de grootsteden, kan Piano's Maene ook samenwerken met een externe transport service, ook gespecialiseerd in pianotransporten. 

Inspirerende blogs

Laat je inspireren door interessante artikels over de pianowereld.

Concerten bij Piano’s Maene

Geniet van fantastische optredens in onze eigen concertzalen. Van pop en jazz tot klassiek; alle genres komen aan bod. Want onze piano's vind je overal!

Atelier 'Chris Maene' - Artisanale Pianobouw

Het atelier "Chris Maene" geniet wereldwijd aanzien. We bouwen er hypermoderne concertvleugels, maar ook replica's van historische clavecimbels en pianofortes. We restaureren ook instrumenten met respect voor hun geschiedenis. Ambachtelijk vakmanschap in een van de grootste piano-ateliers van Europa.

♭♩