Dit gaan we voor jou doen ...

 • Je krijgt van ons een mail met de bevestiging van je bestelling. Kijk even na dat je deze zeker hebt ontvangen. Bij een huur- of huurkoopovereenkomst, of aankoop van een akoestische piano of digitale piano met premium leveringservice, contacteert een Maene-medewerker je de eerstvolgende werkdag om een leveringsdatum af te spreken. Nadat deze leveringsdatum is vastgelegd, krijg je van ons per mail nog een PDF-versie van je orderbevestiging, huurcontract of huurkoopcontract.

 • Het logistieke team zal je instrument helemaal klaarmaken voor de levering. Bestelde je een digitale piano, dan wordt deze in de verpakking opgehaald door een externe transportservice. Koos je echter voor de optionele Maene Premium Transportservice, dan zal het Maene-Team je digitale instrument monteren, de verpakking verwijderen en levert het transportteam van Maene het instrument. 

  Bestelde je een akoestische piano of vleugel, dan zal deze nog helemaal technisch en esthetisch worden gecontroleerd, en worden door onze pianotechnicus gestemd vlak voor de levering

   

 • Een piano is niet zomaar een pakje dat geleverd moet worden. Een akoestische piano weegt al gauw enkele honderden kilo's. Afhankelijk van het soort instrument, en de gekozen leveringsopties,  zijn er verschillende mogelijkheden : 

  - Digitale piano's in aankoop of huurkoop worden standaard in de doos geleverd, door een externe courierdienst/ transportfirma (GLS, TransMission, ...). Deze leveren het instrument op pallet tot bij de deur van je locatie. Na ophaling in onze magazijnen is het instrument binnen de 1 à 2 werkdagen bij je thuis. Je krijgt van de externe transporteur een mail met meer leveringsinfo/track&trace.

  - Akoestische piano's/vleugels, digitale piano's met optionele premium leveringsservice, of huurpiano's worden steeds door de Piano's Maene transportservice geleverd. Een Maene-medewerker contacteerde je om de leveringsdatum af te spreken. De dag voor de levering ontvang je een mail met een tijdsindicatie (tijdspanne 2 à 3 uur). en een track & trace link. Maar het verkeer kan natuurlijk steeds de planning in de war sturen Daarom kan je de dag van de levering makkelijk volgen waar ons transportteam zich bevindt via de track & trace link.

  - Bij speciale leveringen op verdiepingen of moeilijke situaties in de grootsteden, kan Piano's Maene ook samenwerken met een externe transport service, ook gespecialiseerd in pianotransporten. 

Inspirerende blogs

Laat je inspireren door interessante artikels over de pianowereld.

Concerten bij Piano’s Maene

Geniet van fantastische optredens in onze eigen concertzalen. Van pop en jazz tot klassiek; alle genres komen aan bod. Want onze piano's vind je overal!

Atelier 'Chris Maene' - Artisanale Pianobouw

Het atelier "Chris Maene" geniet wereldwijd aanzien. We bouwen er hypermoderne concertvleugels, maar ook replica's van historische clavecimbels en pianofortes. We restaureren ook instrumenten met respect voor hun geschiedenis. Ambachtelijk vakmanschap in een van de grootste piano-ateliers van Europa.

♭♩