Atelier Chris Maene

Akoestische piano's

Het atelier “Chris Maene is wereldberoemd vanwege zijn kennis en expertise omtrent de bouw van pianoforte-replica en de eigen Chris Maene Straight Strung concertvleugels. Wij zijn ook gespecialiseerd in de restauratie en revisie van waardevolle piano’s en vleugels. Als officieel Steinway & Sons dealer voor België en Nederland, voeren wij 100% authentieke restauraties uit, volgens de regels van de kunst, met originele Steinway onderdelen. Meer informatie over het restaureren van piano’s en vleugels, vind je hier terug. 

Voor herstellingen van alle akoestische piano’s ben je bij Piano’s Maene dus op de juiste plaats. Wij beschikken over meer dan 25 pianostemmers en -technici, in België en Nederland, die allemaal specialiseerde interne en externe opleidingen hebben genoten. Zij zijn ook opgeleid in het uitvoeren van kleine herstellingen, die vaak kunnen gecombineerd worden met een stembeurt ter plaatse. Voor grote herstellingen word jouw instrument opgehaald en onder handen genomen in ons eigen Piano Technisch Atelier.  

Handpolitoeren

Piano’s Maene beschikt over een professionele, volledig uitgeruste polier- en spuitafdeling waardoor een meubel in polyester afwerking perfect kan hersteld worden zodat dit er terug als nieuw uitziet. Bij oudere piano’s en vleugels worden bij Piano’s Maene ook nog oude afwerkingstechnieken toegepast, zoals french polishing en schellakken. 

Hoe ga je nu te werk als je jouw akoestische piano wil laten herstellen?

Indien je jouw instrument hebt aangekocht bij Piano’s Maene en de fabrieksgarantie nog geldig is, dan kan op deze pagina terecht. Indien jouw instrument niet meer onder fabrieksgarantie valt of als het instrument elders hebt aangekocht, kan je onze service afdeling contacteren via service@maene.be of 051 49 02 37. Onze service medewerkers maken dan meestal eerst een inschatting op basis van foto’s en geven jou het juiste advies omtrent het al dan niet herstellen van jouw instrument. Indien nodig, wordt er een expertise van het instrument ter plaatse uitgevoerd. Op die manier kan je een verantwoorde keuze maken, om zeker te zijn dat de kosten van de herstelling nog opwegen ten opzichte van de waarde van jouw instrument. 

Digitale piano herstellen

Digitale piano's

Bij Piano’s Maene kan je terecht voor herstellingen van alle digitale piano’s waarvan wij zelf verdeler zijn (Doutreligne, Kawai, Yamaha, Roland en Nord). De meeste instrumenten kunnen aan huis hersteld worden. Stage piano's worden in de meeste gevallen in ons atelier hersteld.

Indien je jouw instrument hebt aangekocht bij Piano’s Maene en de fabrieksgarantie nog geldig is, dan vind je meer informatie op deze pagina terug.

Indien jouw instrument niet meer onder fabrieksgarantie valt of als het instrument elders hebt aangekocht, dan kan je onmiddellijk op het formulier Digitale piano herstellen terecht. Hiermee kunnen wij een snelle en vlotte opvolging garanderen. 

Digitale piano's

Is het de moeite waard om mijn digitale piano (nog) te herstellen?

In tegenstelling tot akoestische piano, hebben digitale piano’s een veel kortere levensduur. Terwijl akoestische piano’s gemiddeld 40 tot 60 jaar meegaan, beperkt dit zich bij een digitale piano meestal tot 15 à 20 jaar. Een goed onderhouden digitale piano van betere kwaliteit gaat gemiddeld 8 à 15 jaar mee, afhankelijk van hoe intensief deze bespeeld wordt. Het is onvermijdelijk dat er slijtage optreedt op bepaalde vlakken. Anderzijds zien wij soms ook digitale piano’s van 25 à 30 jaar oud, die nog steeds perfect werken. 

De technologie van de digitale piano’s ontwikkelt zich bovendien zeer snel. Er komen voortdurend nieuwe modellen uit met verbeteringen en meer mogelijkheden. Hierdoor verliezen digitale piano’s veel sneller hun waarde dan akoestische piano’s. 

Rekening houdend met de levensduur en de snelle ontwikkeling van digitale pianotechnologie, moet je jezelf dus altijd de vraag stellen of het nog de moeite loont om complexe reparaties te laten uitvoeren. Want zeer vaak is de kostprijs van de reparatie te hoog ten opzichte van de waarde van het instrument. Soms is het dan ook veel interessanter om de overstap te maken naar een nieuwe digitale piano. Aan de hand van het formulier Digitale piano herstellen, geven wij jou graag het juiste advies omtrent het al dan niet herstellen van jouw instrument. 

♭♩