Op aanvraag
Dit artikel heeft momenteel een iets langere levertermijn. Contacteer ons voor meer info.

Neem contact op voor levertermijn

Bekijk of bespeel in deze showrooms::

Beschikbaarheid in Alkmaar
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Amsterdam
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Antwerpen
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Brussel
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Delft
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Gent
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Limburg
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Ruiselede
Niet beschikbaar
Beschikbaarheid in Utrecht
Niet beschikbaar

Vanaf € 3.449,00

De Roland LX6 is een high end digitale huiskamerpiano die zeer geschikt is voor gevorderde of ervaren pianisten. Het Hybrid Grand klavier, nog verbeterd door de innovatieve High Precision Sensing technologie, benadert de nuances en controle van een echte vleugelpiano. Geniet van de rijke, volle pianoklank die tot leven komt via het krachtige Acoustic Projection systeem, met maar liefst 5 luidsprekers. Met de gloednieuwe Piano Reality Modelling worden de nuances van een echte akoestische vleugel zeer mooi weer gegeven. Navigeer eenvoudig door de functies met het nieuwe slimme paneel en LCD-scherm, of maak verbinding via Bluetooth MIDI voor naadloze integratie met de Roland Piano App.

De Roland LX6 is niet alleen muzikaal een toppiano, maar dankzij zijn moderne en esthetische ontwerp is het ook een eyecatcher in elke huiskamer.

Algemene informatie

Hoogte
111.8 cm
Breedte
138.3 cm
Diepte
49.3 cm
Gewicht
88 kg

Technische specificaties

Naam klavier
Hybrid Grand Klavier
Houten klavier
Ja
Toetsenbeleg
Ivory/ebony Feel
Let off
Ja
Speakers
(33W x 1) + (21W x 2) + (21W x 2)
Begeleidende ritmes
0
Begeleidende stijlen
0
General MIDI
Ja
Aantal klanken
324
Polyfonie
Piano: unlimited / Other: 256
Display
LCD
Bluetooth audio
Ja
Bluetooth MIDI
Ja
Line out
Ja
Line in
Ja
USB to host
Ja
USB to device
Ja
MIDI in/out
Nee
App
Roland Piano App
Aantal pedalen
3

Nuttige documenten

Een vraag of advies nodig?

We staan voor je klaar! Stel je vraag aan Lieselotte of een van onze andere pianoconsultants.

Hybrid Grand klavier met High Precision Sensing

Het Hybrid Grand klavier van de Roland LX6 heeft langere toetsen waardoor het kantelpunt verder naar achteren zit, zoals bij een vleugelpiano. Dankzij de nieuwe High Precision Sensing technologie heb je nog meer controle en een betere respons bij de aanslag. De toetsen zijn een combinatie van hout en kunststof. Het speelgevoel van een akoestische piano wordt hierdoor goed nagebootst, maar tegelijk zorgt het gebruik van kunststof voor een goede duurzaamheid. Het klavier is voorzien van een escapement (let-off) mechanisme, zoals bij een echte akoestische piano. De toetsen hebben de look en feel van echt ebbenhout en ivoor. Het toetsenbeleg is vochtabsorberend, waardoor je vingers er moeilijker afglijden en de foutenlast lager zal liggen.

De LX6 is uitgerust met de Progressive Damper Action Pedal technologie, waardoor je een beperkte weerstand ondervindt wanneer je de pedalen licht induwt en meer weerstand naarmate je de pedalen verder intrapt, net zoals bij een akoestische piano. Dit maakt half-pedaal technieken gemakkelijker en biedt jou als pianist veel meer controle over dynamiek en muzikaliteit.

Piano Reality Modelling

Bij het bespelen van een akoestische vleugelpiano vinden er heel wat fysieke interacties plaats, zoals het indrukken van de toetsen, het slaan van de hamers op de snaren, het trillen van de snaren en de klankkast, welke noten je speelt en op welke manier je de pedalen gebruikt. Al deze interacties zorgen ervoor dat pianist exact te horen krijgt wat er zich afspeelt in de vleugelpiano. De Piano Reality Modelling technologie probeert een vergelijkbare communicatie na te bootsen tussen pianist en piano, in real time. Dankzij een onbeperkte polyfonie, komen de noten en resonantie volledig tot hun recht in de Roland LX6.

Krachtig speaker systeem met Acoustic Projection

De Roland LX6 beschikt over een vijf krachtige luidsprekers die geoptimaliseerd zijn voor een superieure geluidsweergave over het hele dynamische bereik van de piano. Of je nu piano speelt of audio streamt: je hoort je muziek steeds met een kristalheldere kwaliteit.

Sampling

Alle modellen van de Roland LX-reeks zijn uitgerust met de sample van zowel een Europese en Amerikaanse concertvleugel. De Europese pianoklank heeft een rijker en dieper karakter, terwijl de Amerikaanse pianoklank meer helderheid biedt. Via de Piano Designer kan je bovendien de klank volledig naar eigen wens aanpassen en bewaren in het geheugen van de piano. Daarnaast kan je in de LX-modellen nog heel wat extra klanken terugvinden, zoals elektrische piano's, orgels, strijkers en drumgeluiden.

Bluetooth connectiviteit en Roland piano app

De Roland LX6 kan je draadloos verbinden met je smartphone of tablet via de Bluetooth Audio functie. Op die manier kan je zelf meespelen met je favoriete nummers, je pianovaardigheden verbeteren via online tutorials en de piano zelfs gebruiken als home entertainment audio systeem.

Via de Bluetooth MIDI functie kan je gebruik maken van de Roland Piano app, waarmee je elektronische partituren kan downloaden, je favoriete songs kan inoefenen en je dagelijkse progressie kan bijhouden in de app. Dit zorgt voor een fijne leerervaring en motiveert om steeds nieuwe dingen te blijven leren.

Traditioneel en tijdloos meubeldesign

De Roland LX6 heeft een hoger meubel met strakke lijnen, zoals een akoestische piano. Dankzij het traditioneel en tijdloos design, springt de piano in het oog zonder te domineren in de huiskamer. De Roland LX6 is verkrijgbaar in zwart (gesatineerd en hoogglans) en donker rozenhout.

Smart-touch bediening

De LX6 bevat Roland's nieuwste minimalistische Smart-touch bedieningspaneel met minder knoppen en draaiknoppen dan een conventionele digitale piano. Het paneel verbergt zichzelf in slaapmodus als het een paar seconden niet is aangeraakt, wat het uiterlijk geeft van een niet-digitaal instrument.

Product video

Wij denken dat je dit ook interessant vindt

Vragen? Kom langs, of stel ze online!

Twijfel je over welke piano je precies nodig hebt? Of wil je gewoon alles te weten komen over piano's? Onze pianoconsultants helpen je graag verder!

Openingstijden:

  • Maandag: gesloten
  • Dinsdag: 10u00 - 18u00
  • Woensdag: 10u00 - 18u00
  • Donderdag: 10u00 - 18u00
  • Vrijdag: 10u00 - 18u00
  • Zaterdag: 10u00 - 18u00
  • Zondag: gesloten (behalve in SEPTEMBER) 
Image

♭♩