Waarom kiezen voor een tweedehands piano?

  • Akoestische piano
  • Digitale piano
  • Koopadvies
  • Piano advies voor beginners

Een nieuwe akoestische piano is nooit een verkeerde keuze. Toch kiezen sommigen liever voor een tweedehands instrument. Een tweedehandse piano kan een goede oplossing zijn, als hij met de nodige garanties wordt aangekocht en om de juiste reden wordt gekozen.

Circle of life

De juiste reden

Sommigen kiezen voor tweedehands omdat hun budget beperkter is, en ze liever niet de overstap naar een digitale piano maken. Er zijn heel wat goede tweedehandse studie-instrumenten beschikbaar, voor een budget van minder dan 3000 EUR. Jonge tweedehandse instrumenten zijn vaak een pak gunstiger dan het nieuwe model.

Anderen kiezen dan weer voor tweedehands omdat ze verliefd geworden zijn op een specifiek instrument. Elk tweedehands instrument heeft een uniek karakter en een aparte klankkleur, en vaak ook een uniek meubel.

Ten slotte geef je met een tweedehands instrument een tweede leven aan een duurzaam product, dat met natuurlijke materialen, zoals hout en vilt is gemaakt. Door te kiezen voor tweedehands draag je bij aan de circulaire economie en het behoud van onze planeet. Meer hierover lees je op onze blog 'Waarom we voor elke verkochte piano een boom planten'.

Hofleverancier

Particulier of Piano's Maene?

Er staan heel wat instrumenten te koop op de particuliere markt en het is vaak moeilijk om de herkomst, het onderhoud en de technische toestand in te schatten. Bij Piano’s Maene kan je erop vertrouwen dat je een goede keuze maakt.

Alle tweedehandse instrumenten worden immers zeer grondig geselecteerd en gereviseerd op vlak van meubel en mechaniek. Het Chris Maene atelier heeft reeds meer dan 85 jaar ervaring in het bouwen en restaureren van instrumenten. Deze kennis wordt ten volle benut en gedeeld met alle technici bij de voorbereiding van de tweedehandse instrumenten.

Wij staan dan ook garant voor een kwalitatief tweedehands aanbod en bieden 10 jaar garantie op alle tweedehandse instrumenten (vanaf €3.000). Bovendien is bij deze instrumenten, net als voor onze nieuwe piano's, een compleet servicepakket inbegrepen: het instrument wordt gratis geleverd op het gelijkvloers, je ontvangt gratis een stembeurt en een in de hoogte verstelbare pianobank.

Stemmen

Hoe bereiden we je tweedehandse piano voor?

  1. Selectie: Piano’s Maene gaat actief op zoek naar kwalitatieve tweedehandse instrumenten in verschillende prijssegmenten. Deze instrumenten worden zorgvuldig geselecteerd en onderworpen aan een grondige expertise door ervaren techniekers. Enkel de instrumenten die positief deze test doorstaan, komen in aanmerking voor overname.
  2. Revisie mechaniek: Onze techniekers, die een gespecialiseerde interne opleiding genoten, gaan het klavier, de pedalen en de actiemechaniek afregelen voor een vloeiende aanslag. De hamerkoppen worden hervormd en geïntoneerd om de authentieke klankkleur van het instrument zo goed mogelijk te herstellen of zelfs te verbeteren.
  3. Revisie meubel: Het meubel van de piano wordt door de polier- en spuitafdeling onder handen genomen. Het polijsten van de instrumenten in hoogglans afwerking maakt deze volledig krasvrij. Instrumenten in gesatineerde afwerking worden in de mate van het mogelijke hersteld naar nieuwstaat. Tenslotte worden ook nog de pedalen en andere hardware grondig opgepoetst. Het resultaat is verbluffend: het verschil met een nieuw instrument is nauwelijks te onderscheiden!
  4. Finale controle door ervaren pianisten: Elk instrument dat het voorbereidingsproces volledig heeft doorgemaakt, wordt grondig getest en geïnspecteerd op muzikaal en technisch vlak door een expert pianoconsultant en product manager. Pas na positieve evaluatie, wordt de tweedehandse piano opgesteld in één van onze showrooms.
Doutreligne Concerto

Welk instrument kies je?

Piano’s Maene kiest ervoor om enkel de kwalitatieve merken in het tweedehandse aanbod op de te nemen. We focussen op de betere instrumenten van Yamaha en Kawai, de Duitse merken Sauter, Schimmel, Grotrian-Steinweg of Seiler, en dit in verschillende leeftijden en prijsklassen. Daarnaast bieden wij ook een premium selectie aan, met merken als Steinway & Sons, Bösendorfer en Bechstein. Als exclusief invoerder van Steinway & Sons in België en Nederland, is ons atelier gespecialiseerd in het restaureren van Steinway instrumenten. De restauraties gebeuren met originele Steinway onderdelen, volledig in onze ateliers in Ruiselede. Alleen zo kan de authenticiteit van de Steinway instrumenten gegarandeerd worden.

Op onze website vind je het volledige overzicht van al onze tweedehandse instrumenten, zowel akoestisch als digitaal. Het is zeker aan te bevelen om eerst de instrumenten te komen bekijken en uittesten in onze showrooms, vooraleer je een definitieve keuze maakt!

♭♩